Jessica tuinontwerp tekenen

Eerste gesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreken we jullie wensen en gedachten over de tuin. Naar aanleiding hiervan, maar ook op basis van het formaat van jullie tuin of perceel maak ik een offerte. Wanneer jullie hiermee akkoord gaan wordt een locatie bezoek ingepland.

Inventarisatie

Wanneer jullie akkoord gaan met de offerte kom ik de tuin opmeten en fotograferen. Ook bekijk ik de ligging van de tuin en inventariseer ik de bestaande beplanting en materialen. Tijdens dit gesprek worden ook uitgebreid jullie wensen en ideeën besproken. Ik maak hierbij gebruik van diverse moodboards. In sommige gevallen vraag ik jullie om een kadastrale kaart.

Ontwerp

Aan de hand van alle gegevens wordt een conceptontwerp en een moodboard gemaakt met toelichting.

In een online meeting presenteer ik het conceptontwerp. Deze ontvangen jullie ook per mail. In deze meeting wordt het hele ontwerp doorgesproken. Het ontwerp wordt gemaakt met een geavanceerd 3D ontwerpprogramma. Hierdoor krijg je een heel duidelijk beeld hoe jullie tuin er uit komt te zien. Tevens wordt een mondelinge toelichting op het plan gegeven.

Je krijgt daarna een termijn van ongeveer 2 weken om feedback door te geven zodat het ontwerp kan worden aangepast waar nodig. Die aanpassingen worden per mail doorgestuurd en na een definitief akkoord op het ontwerp en de gekozen beplanting zal ik het beplantingsplan gaan maken.

Het ingerichte beplantingsplan ontvangen jullie per mail. Ook hier krijg je weer de tijd voor om op te reageren. Mocht het nog niet helemaal naar jullie wens zijn, dan wordt daar een alternatief voor gekozen. Na het akkoord op het beplantingsplan maak ik het complete ontwerp definitief. Je ontvangt digitaal, maar ook per post:

- de ontwerptekening,
- moodboards,
- beplantingsplan met uitleg

Met dit complete pakket zijn jullie klaar om jullie tuin aan te leggen en te beplanten.

Uiteraard kun je dit ook uitbesteden aan een zelfgekozen hovenier. Indien gewenst kun je ervoor kiezen om de kosten spreiden door de aanleg gefaseerd uit te voeren.

Tarieven

De prijs van een tuinontwerp en/of beplantingsplan is gebaseerd op het formaat van de tuin en de wensen van de klant.
Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact op.
Wanneer het enkel om een klein oppervlak gaat, bijvoorbeeld een kleine voortuin en je niet een volledig tuinontwerp nodig hebt, maar enkel een advies, dan bestaat er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om een consult in te plannen.