In de tuin

Who's behind

Van origine ben ik, Jessica, werkzaam in het onderwijs. Tuinieren was eigenlijk altijd een hobby van me. Het is mij er eigenlijk met de paplepel ingegoten, aangezien mijn ouders altijd zeer passievolle tuin- en natuurliefhebbers zijn geweest en nog steeds zijn. Natuur is altijd een belangrijke invloed geweest in onze opvoeding.

Door onze tuinen te vergroenen kunnen we een positieve invloed hebben op de actuele problemen. Bomen nemen fijnstof op, het regenwater wordt beter opgenomen door de bodem, het bodemleven wordt gezonder en insecten kunnen weer voeding vinden.

Na het ontwerpen van onze eigen tuin en iedere vierkante centimeter vol geplant stond, besloot ik dat ik anderen wilde helpen met het ontwerpen van hun tuin. Dat was het moment dat ik de opleiding tot tuinontwerper ben gestart en Studio the Green Happinez ontstond.

In mijn ontwerpen heb ik oog voor (bio) diversiteit en duurzaamheid. Een tuin vol kleur en vol leven. Organisch, glooiend en bloeiend. Met respect voor de natuur en de lokale fauna.